קמפינג בחיק הטבע – כללי זהירות בסיסיים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כללי זהירות בחופשת קמפינגאין הרבה חוויות גדולות יותר מאשר קמפינג באחת הנקודות היפות ביותר שיש לעולם להציע.

טיול קמפינג הוא אידיאלי למשפחות, לזוגות או לקבוצות חברים, שמרגישים כולם את החיבור לטבע ומשדרגים בדרך זו את חווית השהות במדינה הזרה ביותר ממובן אחד. אלא שחייבים לזכור שהטבע מעמיד גם סכנות שונות, שמחייבות מאיתנו לנקוט משנה זהירות כל ימי הקמפינג. אז מהם הסיכונים העיקריים? וכיצד ניתן להתמודד איתם בצורה ראויה?

ריכזנו עבורכם את הטיפים השימושיים ביותר לפני ובעת לינה מחוץ לבית בקמפינג –

  1. לא לשכוח להתגונן מפני השמש

למרות שקמפינג לא תמיד נערך במקומות או בתקופות בהם השמש קופחת, כן צריך לקחת בחשבון שסכנת החשיפה הממושכת לשמש קיימת גם קיימת בטיולי קמפינג.

מומלץ לנסות ולצמצם את החשיפה אליה ככל האפשר, בייחוד כאשר אתר הקמפינג אינו מוצל מספיק. כשיוצאים לשמש חשוב להימרח בקרם הגנה, כשגם כובע הוא בגדר חובה.

  1. לשתות הרבה מים

לצד זה חייבים לשתות מים בכמות מספקת – לפחות שלושה ליטרים ליום כשמזג האוויר חורפי, או כמות גדולה מכך פי שניים במקרה של יום קיצי.

אסור לשכוח שגם אם מרגישים לא צמאים, עלולים לסבול מאובדן נוזלים כשנמצאים תחת כיפת השמיים, ולכן גם להתייבש. חשוב לבדוק האם אתר הקמפינג מציע אספקה מסודרת של מים, או שמא נדרש להצטייד במים מבעוד מועד.

  1. סכנת המזיקים – והדרך להימנע ממנה

בחיק הטבע יש לא מעט מזיקים ובעלי חיים שעלולים לפגוע בנו. למרות שחלקם הגדול נמנע מאתרי הקמפינג ההומים, יש חיות שדווקא רואות זאת בתור הזדמנות לטרף קל. כשנמצאים בחיק הטבע חי אסור לבוא במגע במגע עם אותם בעלי חיים, בייחוד בחודשי הקיץ בהם הנחשים ומזיקים אחרים יוצאים מהמחילות שלהם.

למרות יצר ההרפתקות של הילדים, שימו לב שאינם מרימים סלעים או מגיעים למקומות שנמצאים מחוץ לאתר הקמפינג המוסדר.

  1. אל תסטו מהדרך שתיכננתם

ההנחיות האלה צריכות להיות נכונות תמיד אבל על אחת כמה וכמה בלילה, כאשר אנחנו מודעים עוד פחות למה שנעשה סביבנו, ועלולים לסטות מהמסלול או להגיע למקומות בהם רצוי שלא נהיה.

כשנוסעים ליעד מסוים מעבר לים, חשוב לראות מהם הסיכונים הספציפיים שהוא מעמיד. החיסונים שעושים משחקים תפקיד חשוב מהבחינה הזו – למשל חיסונים כנגד מלריה – כשלצד זה נדרש להצטייד בתכשירי הגנה ומריחה. אל תוותרו על רכישה של תרופות ותכשירים לטיפול בשטח, שיעניקו לכם מענה בשעת הצורך לצד שקט נפשי.

  1. שמרו על הציוד שלכם ותהיו עירניים עד כמה שאפשר

אתרי קמפינג עשויים להיות הומים, כשיש אנשים שמנסים לנצל לטובתם את חוסר הסדר שמאפיין רבים הנמצאים בהם (למשל הורים שנשארים תמיד עם עין פתוחה על הילדים שלהם).

אתם צריכים לשמור על הציוד שלכם מכל משמר באתרי הקמפינג, בלי קשר למקום הלינה שלכם. הסתובבו עם מה שחשוב עליכם, נעלו את התיקים והמזוודות והקפידו שפריטים חשובים יהיו בטווח הראייה שלכם תמיד.

אתם לא צריכים להפקיד אנשים שישמרו על הציוד בשעות הלילה כמו בסרטים, אבל בהחלט להיות בעירנות מתמדת.

ראו גם:

הנחיות משרד החוץ בעת שהייה בחו"ל

הגירה ורילוקשיין – כל המידע הרלוונטי בנושא

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן